Foto: Gradonačelnik Tuzle primio predstavnike Turističke zajednice Novi Sad

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, u četvrtak se u Gradskoj upravi sastao s predstavnicima Turističke zajednice Novog Sada. Razgovarali su o mogućnostima za unapređenje turističke saradnje između dva grada, kao i o zajedničkim projektima prekogranične saradnje, ne samo u turizmu već i u drugim oblastima. Sastanku su prisustvovale i predstavnice Turističke zajednice grada Tuzle, što je dodatno podcrtalo važnost ove saradnje za oba grada.

Predstavnici Turističke zajednice Novog Sada prezentovali su turističku ponudu grada, istaknuvši posebno povećanje broja turista iz Bosne i Hercegovine, koji su prvi po broju dolazaka i drugi po broju noćenja. Također, naglasili su rastuću popularnost organiziovanih posjetitelja iz Novog Sada koji posjećuju Panonska jezera.

Ova inicijativa za jačanje turističke saradnje nije nova, jer je Turistička zajednica grada Tuzle već prošle godine učestvovala u formiranju Mreže turističkih gradova. U martu ove godine, turistička ponuda Tuzle je predstavljena u Novom Sadu, što je dodatno osnažilo veze između ova dva grada.

(TIP)