Recept za burek koji se priprema za 15 minuta

Iako postoji mnogo načina za pravljenje bureka, jedan od najboljih recepata predstavila je popularna influenserka iz Turske, Aysenur Altan.

Sastojci:

– kore za pitu

– 1 jaje

– 1/3 šolje mlijeka

– 1/3 šolje biljnog ulja i više za pečenje

– 200 g feta sira ili mladog sira

– 1 kašičica sjeckanog peršuna

Priprema:

Prvo dobro izmješajte sir i peršun, a po želji možete u sir dodati i malo mocarele.

Umutite jaje, pa dodajte mlijeko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i sve promješajte. Nauljite tepsiju i poredajte kore po ivicama tako da pokriju polovinu dna pleha.

Dio pripremljenog fila prelijte kašikom preko kore, odnosno preko dna pleha. Zatim pocjepajte i zgužvajte kore i umočite u fil, da se dobro navlaže, pa rasporedite po plehu.

Burek preklopite preko dijelova kore koji vise preko ivice tepsije i prelijte filom, prenosi City Magazine.

Na kraju prelijte ostatkom fila. Poklopite tepsiju i pecite dok burek ne porumeni, a zatim okrenite i pecite još malo.

Poslužite uz jogurt.

Prijatno!

Kako se ovaj burek priprema možete pogledati i u videu.

(TIP/Izvor: N1)