Doktor iz Tuzle Zijah Rifatbegović o Sidranu: ‘Bez tebe BiH više nije ista’

Zijah Rifatbegović, ugledni doktor iz Tuzle, oprostio se emotivnim riječima od akademika Abdulaha Sidrana koji je preminuo nakon teške bolesti.

Kako je rekao, Sidran je jedan od olimpijskih krugova Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Vječan i vjerodostojan. Olimpijski pobjednik u najtežoj disciplini koja nosi ime borba za opstojnost i drzavotvornost Bosne i Hercegovine. Bogatstvo pisane riječi u liku Abdulaha Sidrana ima specifičnu težinu Nobelove klasifikacije vrijednosti. Na boljem svijetu ti imaš posebno mjestu u biblioteci Odabranih. Dragi prijatelju, bez tebe nije BiH više ista. Čitajuci tvoja djela trebamo biti bolji. Tvoja zaostavština je put da budemo bliži jedni drugima. To je tvoj život koji si prenio kroz knjige i scenarije nama koji ostajemo na ovom svijetu, napisao je Rifatbegović te dodao: ˝Molim dragog Alaha dž.s. da ti podari Dženet i tvojim najbližim da ublaži bol. Volim te dragi prijatelju i kako tvoj književni lik Nurija veli nastavlja se Oda otporu, i herojstvu˝.

(TIP/Foto: Arhiva)

Komentar

  • Koca Popovic says:

    Interesantno, vrlo slikovit prikaz vrhunca zivotne ironije…”Ugledni doktor” JAVNO zali za BH velikanom kakav je to Abdulah Sidran! Puna mu usta gosp. Sidrana, onog istog insana koji je svojim brojnim intervjuima i izjavama jasno kritikovao politicke skorojevice, mediokritete, tj. osobe poput ovog “uglednog doktora” koji svojim laznim autoritetom struke, kadabahijskim stilom, nametljivoscu i prije svega jeftinim i upornim populizmom predstavlja sliku i priliku sunovrata sistema vrijednosti u nasoj zemlji. U “prosloj” drzavi ovakve osobe bi jedva i zavrsile medicinski fakultet, dok bi u akademskom svijetu jednostavno bili nepostojeci! Providni ste, itekako, gosp. “ugledni doktore”!

Komentari su zatvoreni.