Gradsko vijeće Tuzla: Park u Turalibegovoj ulici bit će nazvan po ubijenoj Amri Kahrimanović

Prva tačka današnje sjednice Gradskog vijeća Tuzla bila je Osuda monstruoznog ubistva Amre Kahrimanović uz preporuku Vladi i Skupštini TK za sankcionisanje odgovornih i poduzimanje preventivnih mjera za kadrovsko i tehničko jačanje MUP-a TK s ciljem zaštite građana.

Sjednica vijeća, kojoj su prisustvovali sin i brat naše ubijene sugrađanke,  počela je minutom šutnje.

Vijećnicima se emotivnim govorom obratio  Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović, koji ih je zamolio da park u Turalibegovoj ulici dobije ime njegove majke. U obrazloženju je naveo da je njegova majka rođena i odrasla u kući preko puta parka i u tom se parku, kao djevojčica igrala sa drugaricama I bratom.

Nakon održanog vanrednog Kolegija Gradskog vijeća, vijećinci su podržali ovu inicijativu, koja je proslijeđena gradskim službama u dalju proceduru.

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, između ostalog, usvojena je Odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana prostorne cjeline „Topolica“ u Tuzli. Ovaj plan ima za cilj donošenje provedbene planske dokumentacije za izgradnju stambenih, stambeno polovnih i poslovnih objekata, uzimajući u obzir potrebne prateće sadržaje ze izgradnju saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture. Detalje sjednice sumirala je Nataša Perić predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla.

(TIP/Izvor: RTV7)

2 komentara

  • This gateway is incredible. The splendid substance displays the administrator’s commitment. I’m overwhelmed and envision more such astonishing material.

  • ✔ Withdrawing 49 952 US dollars. Gо tо withdrаwаl => https://forms.yandex.com/cloud/65db117cc417f3eb111706fd?hs=40dd554041a10ce516e4ea34a2ad12fa& ✔ says:

    aixnvc

Komentari su zatvoreni.