U Tuzli protesti za ubijenu Amru Kahrimanović: Nova mirna šetnja, stari zahtjevi

U Tuzli novi protesti za ubijenu Amru Kahrimanović. Od sedmog februara do danas promjena nema. Sistem je isti, istraga traje, nisu utvrđeni eventualni propusti, a nema ni preuzimanja odgovornosti niti ostavki.

U međuvremenu, još jedno ubistvo. U Lipnici nadomak Tuzle prije nekoliko dana pronađeno je beživotno tijelo Selme Baluković, a prema dosadašnjim informacijama ubistvo je počinio njen muž, piše Federalna.ba.

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre Kahrimanović, ponovio je na protestu u Tuzli zahtjev za smjenom ili ostavkama ministra i direktora policije TK, kao i “svih odgovornih u hijerarhiji”.

Kahrimanović je u razgovoru za N1 kazao da ne očekuje da će se ispuniti zahtjevi, ali da će “odgovorni to na kraju morati uraditi”.

“Ovo nije borba od minute i sata”, dodao je on, “nego dugotrajna i mukotrpna borba”.

Brat ubijene Amre Kahrimanović poručio je da će istrajati u borbi koja nije politička, nego je borba za dostojanstvo njegove brutalno likvidirane sestre.

“Škorpioni nisu likvidirali Srebreničane na taj način kako je to uradila država Amri. Ne postoji nijedan promil empatije niti političke i društvene odgovornosti. Indirektno su oni pucači kada ne izvršavate svoj posao profesionalno. Poslije Amre su bila još dva ubistva i…? Oni samo saniraju štetu”, zaključio je za N1 Nedžad Kahrimanović.

(TIP/Foto: Cupo)