Pa samo će se radno vrijeme produžiti opet...i opet političari ne čitaju zakon...ako se ovo usvoji...mora se mijenjati zakon o…
Recept za okruglice od krompira punjene mljevenim mesom
Okruglice od krompira punjene mljevenim mesom popularno je jelo u središnjem dijelu Europe, a posebno u Njemačkoj i Poljskoj.
Mi vam donosimo najjednostavniji recept za fine okruglice s mesom u kojima će uživati svi ljubitelji krumpira i junetine.
Sastojci:
- 800 g kuhanog krompira
- 500 g mljevene junetine
- 375 ml pilećeg temeljca
- 220 g brašna
- 120 g krompirovog škroba
- 2 jaja
- 1 luk
- 1 čajna kašikice bijelog luka u prahu
- svježi peršin
- sol i biber po želji
- biljno ulje po želji
Priprema:
Zagrijte malo ulja u velikoj tavi, pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte mljevenu junetinu, začinite je sa solju i paprom i pirjajte oko 10 minuta dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. U smjesu dodajte malo nasjeckanog svježeg peršina i češnjaka u prahu.
Podlijte meso s pilećim temeljcem i pustite da se sve zajedno kuha na srednje jakoj temperaturi dok tekućina ne ispari. Stavite meso sa strane i pustite da se smjesa ohladi.
Ogulite krompire, narežite ih na manje komade i stavite kuhati u posoljenoj vodi. Kada su krompiri kuhani, ocijedite ih i protisnite kroz presu. Pomiješajte ih s jajima, brašnom i krumpirovim škrobom. Dobiveno tijesto podijelite na manje loptice, razvucite ih u krugove, pa svaki od njih napunite s jednom žlicom mesne smjese. Prekrijte tijesto oko mesa i napravite okruglicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Imajte na umu da ćete tijesto lakše oblikovati u okruglicu ako je toplo.
Ovako pripremljene okruglice skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi – stavite kuhati po 4 do 5 okruglica odjednom u lonac vruće vode i termički ih obrađujte oko dvije do tri minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Poslužite okruglice s umakom ili prilogom po želji. Prijatno!
(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)
Komentar
qq7t7r
Komentari su zatvoreni.