Sloboda u nedjelju protiv FK Sarajevo

Fudbaleri tuzlanske Slobode prvu zvaničnu utakmicu u ovoj godini odigrat će protiv Sarajeva u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Igra se samo jedna utakmica, a Sloboda na svom terenu vidi šansu za prolazak u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja. 

“Sarajevo je veoma dobar protivnik, koji je napravio jako veliki iskorak u posljednje dvije godine i koji je po mom mišljenju među tri-četiri kluba u regionu u ovom trenutku. Oni dolaze na naš Tušanj, gdje ćemo mi kao ekipa pokušati da se suprostavimo na najbolji mogući način i da pružimo našim navijačima što bolju fudbalsku atmosferu”, rekao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba tuzlanskog kluba. 

Sloboda je obavila pripreme za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH gdje je trenutno prvoplasirana, a igranje u Kupu Bosne i Hercegovine je velika čast i obaveza. 

“Fudbal se igra i trenira zbog ovakvih utakmica. Mi ćemo se boriti, a pokazali smo plasmanom u osminu finala da imamo kvalitet. Pozivam navijače da nas podrže, da slavimo u nedjelju, ali i u maju kada želimo izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine”, rekao je Azir Muminović, golman Slobode. 

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se u nedjelju, 11. februara, na Tušnju od 13.00 sati.

(TIP/Izvor: Fena)