Dodik: Moguće određene promjene za izbor člana Predsjedništva BiH

Predsjednik RS-a Milorad Dodik istakao je kako je stav u tom entitetu da mogu da istrpe određene promjene za izbor člana Predsjedništva BiH, tako da RS bira Srbina ili predstavnike konstitutivnih i ostalih naroda.

“To omogućava da se svi mogu kandidovati, što je ključno pitanje tih reformi, a isto tako treba urediti i u Federaciji BiH”, izjavio je Dodik

On je opzužio američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja da pokušava, kako je kazao, da razvali unutrašnji dogovor u BiH i u javnim nastupima traži da se razgovara o promjeni Ustava BiH, kako bi došlo do izmjena u Izbornom zakonu.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice u Banjoj Luci razgovarao i sa ministrom vanjskih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

“Još jednom smo konstatovali da RS ostaje na evropskom putu, kao i da je neophodno da se na evropskim pitanjima u BiH treba u potpunosti poštovati mehanizam koordinacije”, naveo je Dodik.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Komentar

  • Hello my loved one I want to say that this post is amazing great written and include almost all significant infos I would like to look extra posts like this

Komentari su zatvoreni.