Helez u Tuzli: Oružane snage jače nego ikad do sada

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez prisustvovao je svečanoj primopredaji dužnosti komandanta 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u kasarni “Dubrave” u Tuzli.

Primopredaja dužnosti izvršena je između dosadašnjeg komandanta brigadnog generala Emira Klike i novoimenovanog komandanta brigadira Fahira Žilića.

U obraćanju je Helez, uz izraze zadovoljstva, kazao da je današnja primopredaja, kao i sve ostale koje će uslijediti narednih dana, zakonska obaveza i izvršava se u okviru promjene generalske strukture u Oružanim snagama BiH.

– Reforma odbrane naše države je najuspješnija poslijeratna reforma u BiH. Oružane snage BiH su multietničke i prisutne na svakom dijelu naše države. Građani u BiH znaju da mogu računati na Oružane snage BiH u svakom momentu – rekao je ministar Helez.

Također je pohvalio aktivnosti i pripadnike 5. pješadijske brigade u izvršavanju svojih zadataka, a za uspješnu i pravovremenu realizaciju svih aktivnosti kao najzaslužnijeg je istakao brigadnog generala Emira Kliku.

Novoimenovanom brigadiru Žiliću poželio je uspješan nastavak vođenja 5. pješadijske brigade i uputio čestitke povodom postavljenja na dužnost komandanta 5. pješadijske brigade OS BiH.

Na kraju, Helez je istakao da su Oružane snage BiH stub suvereniteta, ali i stub stabilnosti i sigurnosti svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

– Danas sa ponosom mogu da kažem da imamo jake Oružane snage, jače nego ikad do sada – poručio je ministar Helez, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(TIP/Izvor: Fena)

2 komentara

  • tempmalil says:

    Just as much as I did, I relished what you accomplished here. Your language is elegant and the drawing is enticing, yet you appear rushed to get to the next thing you should be providing. If you keep this walk safe, I’ll come back more often.

  • Samo Bosna says:

    OS BiH su u nikad težoj situaciji: personalno, logistički, organizaciono, po pitanju obuke. Ovakvi napisi su zamazivanje očiju naroda koji ne zna kakvo je pravo stanje, a ono je alarmantno, bez naznaka poboljšanja, jer je MO BiH leglo neznanja, nepotizma, korupcije i uhljeba, pa samim time trpe i OS BiH. Ovo kažem kao neko ko voli OS BiH i bio njenim dijelom godinama. Živjela BiH.

Komentari su zatvoreni.