Recept za kremastu supu od sira i mljevenog mesa
Idealna za hladne i tmurne dane, ugrijaće vas i zasititi kao rijetko šta.
I najbolje od svega, ima samo devet grama ugljenih hidrata po porciji, piše Novi list.
Sastojci (za 4 porcije):
- 800 ml temeljca od povrća
- 500 g mljevenog mesa
- 225 g krem sira
- 200 g Crème fraîchež
- ½ glavice luka
- 1 praziluk
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- So i biber
- Malo maslaca ili ulja za dinstanje
Priprema:
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Praziluk narežite na tanke trakice i oboje ostavite sa strane. U većem loncu na malo maslaca ili ulja dinstajte mljeveno meso 6-8 minuta dok više ne bude ružičasto.
U mljeveno meso dodajte luk i praziluk te sve dinstajte još 5 minuta. U lonac dodajte temeljac i pustite da se sve krčka oko 10 minuta.
Umiješajte sir, crème fraîche i začine. Zatim juhu još jednom kratko prokuhajte i poslužite toplu.
Odvojite dovoljno vremena da izdinstate mljeveno meso dok ne postane mrvičasto. Tek tada može stvarno razviti svoj ukus i kasnije ga prenijeti na juhu.
Što je veći lonac ili tava, to će mljeveno meso biti hrskavije. Juhu od mljevenog mesa od sira i praziluka možete jednostavno i zamrznuti, prenosi N1.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Pa samo će se radno vrijeme produžiti opet...i opet političari ne čitaju zakon...ako se ovo usvoji...mora se mijenjati zakon o…