Tagliatelle s gljivama

Prednost je i što ne morate izgubiti puno vremena za pripremanje.

Sastojci:

– 400 g gljiva

– 360 g tagliatella

– 20 cherry paradajza

– 2 žlice maslinovog ulja

– 1 režanj bijelog luka

– soli po ukusu

– biber po ukusu

Priprema:

Zagrijte ulje s bijelim lukom. Dodajte dobro oprane gljive i ostavite da se peku desetak minuta, piše Novi list.

Dodajte nasjeckane cherry paradajze i do kraja kuhajte, posolite i pobiberite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode!

U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi, piše N1.

Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.

Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.

Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo…

(TIP/Foto: Pixabay)