Najbolji doček Nove godine u Tuzli uz Bajagu i instruktore

Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode u Tuzli.U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori, sa kojim ćemo pjevati poznate hitove. Sigurni smo da će uz Bajagu tuzlanski doček Nove godine ponovo biti jedan od najposjećenijih u BiH.

U novogodišnjoj noći će prije Bajage i instruktora nastupiti tuzlanski DJ Shadow Kid, kao i tuzlanski bend Divan, dok će u noći 1. januara kao glavna zvijezda nastupiti Tijana Dapčević, a prije nje će publiku zagrijati tuzlanski DJ Yaha, kao i tuzlanski bend VIS Retro.Zimska sezona u Tuzli će i ove godine biti bogata sa sadržajima koji će u gradu kreirati atmosferu radovanja zimskim praznicima i na taj način osiguravamo da posjetioci našeg grada tokom cijele godine imaju priliku uživati u atraktivnim i raznolikim programima za sve uzraste.

Tradicionalna manifestacija „Zima u Tuzli“ koja u decembarskim i januarskim danima ukrasi Tuzlu sa kućicama na Trgu slobode, prazničnim dekorom širom grada, zabavno-muzičkim programom i animacijama za djecu, kao i naše Klizalište „Panonika“, će uz podršku partnera i sponzora i ove godine učiniti da Tuzla bude grad prepoznatljiv po kvalitetnoj zimskoj ponudi.Grad Tuzla na ovaj način pokazuje da je partner i podrška privrednicima i obrtnicima, koji svake godine dobijaju priliku da unaprijede svoju promociju i prodaju kroz prezentaciju na Trgu slobode, a pored toga svake godine se pruža podrška i lokalnim muzičarima koji uz regionalne muzičke izvođače nastupaju na sceni Trga slobode.

Manifestaciju „Zima u Tuzli“ Turistička zajednica grada Tuzle, kao i prethodne godine, organizuje u partnerstvu sa Bingo Grupom, koja u kontinuitetu pokazuje društvenu odgovornost i podržava dobre priče u BiH.NLB Banka d.d. Sarajevo, kao glavni sponzor dočeka Nove godine u Tuzli, dokazuje svoju opredijeljenost da aktivno podržava projekte koji promovišu lokalno poduzetništvo i koji doprinose povećanju kvaliteta života svih građana.Sponzori manifestacije „Zima u Tuzli“ su i Pivara Tuzla i BH Telecom.

(TIP)