Video/Foto: Održan 7. Tuzlanski maraton

U nedjelju je održan 7. Tuzlanski maraton koji je okupio oko 700 aktivnih atletičara i rekerativaca iz 14 zemalja svijeta.

Ovaj maraton je upisan u listu svjetskih maratona i samim tim je reprezentativan i priznat bilo gdje u svijetu što dadatno privlači mnoge poznate trkače.

I ove godine u okviru Tuzlanskog maratona održano je prvenstvo BiH u ovoj najtežoj atletskoj disciplini. Organizovane su još trke polumaratona i takozvana petica – utrka na pet kilometara te za najmlađe takmičare na 100 i 200 metara.

Video: RTV7

(TIP/Foto: FB)

2 komentara

  • raton says:

    Sve razumijem, treba organizovati razne manifestacije… ALII…
    Nije mi jasno kome naumpade da zablokira grad.. na nekoliko sati.
    kome na pamet pade, da se ne može sa jedne saobracajnice na drugu sa sjeverne na juznu i obratno nigdje osim na kraju i pocetku grada..
    ovakav haos se ne pamti nikad da je bio u gradu..
    organizuj.. ali napravi život mogućim … ovo je totalno nekorektno, nestručno i neprofesionalno pripremljno. što se vidjelo po stotinama zarobljenih auta na ulicama.

  • zlatanatlic says:

    Pridružujem se predhodnom komentaru u potpunosti.Juce sam od raskršca kod elektrodistribucije(izlazio sa Stupina) do ulaska na Sjenjak(kod Raifajzen banke) vozio 5o minuta bez AKTIVNOG ucešca policije i bez ikakvih znakova da se nešto održava.KOLAPS u saobracaju nekom na obraz a nama na ŽIVCE,neko je debelo podbacio.

Komentari su zatvoreni.