Općinski načelnik Banovića posjetio JP Toplana Banovići – razlog početak nove sezone grijanja

Općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetio je Javno preduzeće „Toplana“ Banovići gdje je razgovarao sa predstavnicima preduzeća o početku nove sezone grijanja u Banovićima. Od uprave je informisan da da je grijna sezona 2023/2024. počela na vrijeme, prva vatra u kotlu podložena je 15. oktobra, a da je za zvanični početak sezone uzet 17. oktobar (od kada će se korisnicima grijanja fakturisati računi).

Tokom razgovora sa načelnikom Gutićem konstatovano je da se u novu sezonu ušlo spremno, uprkos povećanju cijene uglja za Toplanu sa 167,5 na 213 KM po toni, i da ne bi trebalo biti većih problema u isporuci toplotne energije prema krajnjim korisnicima. Još jednom je ukazano na problematiku naplate dugovanja iz ranijeg perioda, posebno pravnih subjekata koji iznajmljuju poslovne prostore i nakon određenog perioda njihovog korištenja iste napuštaju a za sobom ostavljaju neizmirene obaveze prema Toplani. Načelnik Gutić zatražio je od rukovodstva Toplane da se više angažuju na rješavanju ove problematike, imajući u vidu da se uglavnom radi o jednim te istim dužnicima. Također, upućena je molba svim korisnicima grijanja u Banovićima da redovno izmiruju svoje obaveze.

Općinski načelnik je ovom prilikom obišao postrojenje Toplane, razgovarao sa uposlenim i poželio im uspješnu novu sezonu.

(TIP)