Video: Novi internet hit su taco gyoze. Napravili smo ih, evo uputa i dojmova
Novi trend na TikToku, nakon Big Mac tortilje koju nema tko nije pekao, taco gyoza, križanac vrlo popularnog meksičkog i azijskog jela. Taco je jelo koje se sastoji od male pečene kukuruzne tortilje i nadjeva po želji, a gyoza je, ako ćemo skroz pojednostavniti, azijska varijanta raviola – tanko tijesto punjeno najčešće mesom, a zatim kuhano na pari i zapečeno u istoj tavi.
@taylarkwong #stitch with @bamboooyah We saw these….smash gyoza? Open-face dumplings?? Gyoza mini tacos??? Whatever you want to call them, we saw them and HAD to make them. It doesn’t take too many ingredients, prep is super fast, cooking is even faster… and the end result is so incredibly delicious 😍 ##smashgyoza##gyozataco##openfacedumpling##cookingtiktok##gyozarecipe##dumplingrecipe##chinesecooking##recipetiktok##chineserecipe ♬ Mascaram Setaba – Mulatu Astatke
Taco gyoza
Priprema se tako da od tijesta za gyozu napravite taco “školjku”, a punjenje za gyozu po sirovom tijestu razmažete i onda zapečete na tavi s obje strane. Ekipa na TikTok videu ispod koristila je gotovo i već izrezano tijesto za gyoze, a mi smo napravili domaće.
Tijesto zamijesite od glatkog brašna, soli i vode, od oka, da nastane glatko i tvrđe tijesto koje se ne lijepi. Razvaljajte i premažite (pomognite si prstima ako ne ide lako) smjesom od mljevene puretine, jako sitno sjeckanog luka, svježeg đumbira, soja-sosa i papra. Sol nije potrebna jer je soja-sos uvijek dosta slan, no možete dodati i malo soli – ovisi koliko slano inače jedete.
Pecite kratko na srednjoj vatri na tavi za palačinke, i to prvo sa strane mesa, pa sa strane tijesta. To je to, gotovo je za minutu. Jedite uz sriracha majonezu ili neki slatko-kiseli chilli umak, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Index)
Nakon Zlaje sa posebnom pažnjom i poštovanjem prolazim pored svakog portira, Zlajino zanimanje dok nije postao profesor! On i školski…