Velika pobjeda Galatasaraya na Old Traffordu

Fudbaleri Galatasaraya u utorak su na Old Traffordu u drugom kolu Grupe A Lige šampiona ostvarili veliku pobjedu nakon preokreta rezultatom 3:2 protiv Manchester Uniteda.

Manchester je do vodstva došao u ranoj fazi utakmice, kada je u 17. minuti na sjajan centaršut Marcusa Rashforda natrčao Rasmus Hojlund i glavom loptu zakucao u protivničku mrežu. Samo šest minuta kasnije “Galata“ stiže do izjednačenja. Wilfred Zaha je sjajno iskoristio lošu reakciju u odbrani Dioga Dalota i savladao Andrea Onanu za 1:1.

Vodstvo domaćima vratio je sjajni Hojlund, koji je u 67. minuti nakon sjajnog solo prodora pogodio za 2:1. Opet se nije dugo čekalo na odgovor Galatasaraya, koji u 71. minuti preko Kerema Arkturkoglua do novog izjednačenja. U 76. minuti Onana pravi veliku grešku i dodaje loptu Driesu Mertensu, kojeg potom u kaznenom prostoru ruši Casemiro i dobija drugi žuti karton uz penal. No, Manuel Icardi nije uspio realizovati penal i dovesti goste u vodstvo. Ipak, Icardi se iskupio u 81. minuti kada je sjajnim udarcem prebacio Onanu za veliko slavlje turskog kluba na Old Traffordu.

Sjajnu utakmicu punu preokreta i uzbuđenja u Napulju odigrali su Napoli i Real Madrid u Grupi D. Na kraju su slavili gosti rezultatom 3:2, a strijelci su bili Vinicus Junior (27. minut), Jude Belligham (34.) i Alex Meret (78.), koji je pogodio sopstvenu mrežu. Pogotke za domaće dali su Leo Ostigard (19.) i Piotr Zelinski (54.) iz penala.

Rezultati drugog kola

Grupa A: Manchester United – Galatasaray 2:3, Kopenhagen – Bayern Minhen 1:2

Grupa B: Lens – Arsenal 2:1, PSV Eindhoven – Sevilla 2:2

Grupa C: Union Berlin – Braga 2:3, Napoli – Real Madrid 2:3

Grupa D: Inter – Benfica 1:0, RB Salzburg – Real Sociedad 0:2.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)