Sloboda upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:2

Fudbaleri Slobode upisali su u nedjelju još jednu pobjedu, a ovaj put bili su bolji od FK Mladost Doboj Kakanj koji je na Tušnju poražen sa 6:2.

Sloboda je utakmicu 8. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine otvorila napadački i već nakon pola sata igre izabranici Zlatana Nalića stekli su prednost od 2:0.

Kapetanović je prvi prokrčio put prema pobjedi u 18. minuti postigavši prvi gol za Slobodu.  U 29. minuti utakmice Haris Dilaver pogađa mrežu gostiju i donosi vodstvo rezultatom 2:0.

U nastavku utakmice uslijedio je odgovor gostiju iz Doboja kod Kaknja koji preko Kurevije smanjuju na 2:1 u 31. minuti.

Ipak, Sloboda nije posustala sa napadima i već 37. minuti, glavni sudija Bakula Marijo dosudio je kazneni udarac, a kapiten Said Husejinović bio je siguran izvođač, povećavajući vodstvo na 3:1 što je bio rezultat nakon prvih 45. minuta.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Slobode koja je krunisana golom Merdovića koji pogađa u 68. minuti za 4:1.

Igrao se 72. minut kada je rezervista Kalesić upisao peti gol za Slobodu, a u 83. minuti Damir Bečak  nespretno je intervenisao u kaznenom prostoru te loptu poslao iza leđa Mušije za visoku prednost Slobode rezultatom 6:1.

Gosti su do kraja utakmice uspjeli  smanjiti razliku te u 89. minuti golom Faruka Piljuga postavili konačan rezultat utakmice i visoku pobjedu Slobode rezultatom 6:2.

Sloboda nakon osam prvenstvenih utakmica ima maksimalan učinak od osam pobjeda čime je ostvarena prednost od osam bodova više u odnosu na drugoplasiranu Stupčanicu. U narednom 9. kolu Prve lige FBiH Sloboda  igra u Goraždu protiv FK Goražde.

(TIP)