Manifestacija “Zlatna vrpca” održana u Gradačcu, Živinicam i Gračanici

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” pod generalnim pokroviteljstvom Vlade TK i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, ove godine obilježilo je kampanju „Zlatni septembar“ koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, koja se tokom mjeseca septembra obilježava na globalnoj razini.

Manifestacija “Zlatna vrpca” održana je u Gradačcu, Živinicama, Gračanici u okviru koje je oblikovana „Zlatna vrpca“ od žutih kišobrana koja predstavlja međunarodno priznati simbol borbe protv dječjeg raka. Ovim jedinstvenim događajem koji je održan u nekoliko gradova Tuzlanskog kantona, Udruženje “PIPOL” je nastojalo proširiti svijest o važnosti borbe protiv dječjeg raka i ukazati na potrebu za podrškom oboljelim mališanima i njihovim porodicama. Ovu izuzetnu inicijativu, uz saglasnost nadležnog Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona također su podržali učenici i uposlenici osnovnih i srednjih škola, društveno odgovorne kompanije, javne ustanove i institucije kao i prijateljska udruženja.

„U narednom periodu, nastavit ćemo s odlučnošću i predanošću raditi na pružanju još veće pomoći i podrške djeci i mladima koji se suočavaju s teškim dijagnozama i čanovima njihovih porodica.Vladi Tuzlanskog kantona, Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, kao generalnom pokrovitelju ove manifestacije, društveno odgovornim kompanijama, građankama i građanima, učenicima i posvećenim uposlenicima osnovnih i srednjih škola, kao i prijateljskim udruženjima koja su podržala ovu manifestaciju zahvaljujemo na podršci i širenju svjesti o malignim oboljenjima u dječijem dobu. Vaša solidarnost i empatija pomaže nam u izgradnji svjetlije budućnosti za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka i članovima njihovih porodica sa područja TK.“ – istakla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

(TIP)