Foto: U Lukavcu održana inovativno-kulturna manifestacija ‘Harmonija gradskog eha’

Da muzika, kao i ljubav, spaja ljude još jednom je dokazano na koncertu koji je održan u prepunoj bašti BBCC kluba u Lukavcu. Koncert je upriličen povodom obilježavanja Dana grada Lukavac kao svojevrsna oda i poklon gradu. Organizator ove manifestcije pod imenom “HARMONIJA GRADSKOG EHA – zvuci Lukavca”, je Edukativno razvojno-istaživački centar ERIC Tuzla i predsjednik Mirza Sitarević. Produkciju potpisuju Branislav Lukić Luka i Denis Dugonjić. Moderator manifestacije je Edina Salkić.

Ideja je bila da se spoje različiti muzički pravci i žanrovi a potekla je iz saradnje ERIC-a i umjetnika okupljenih oko Grupe Lucido. U ovoj inovativno-kulturnoj manifestaciji učešće su uzeli muzičari “BIG BROTHERS BAND” i vokalno muzički ansambl “BOSANKE” iz Lukavca pod vodstvom profesorice Jasminke Glinac koji su publici pružili nezaboravno muzičko veče. Pokrovitelj manifestacije je Grad Lukavac, gradonačelnik Edin Delić.

Ovom prilikom, prisutnima se obratio i predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac, Suad Salibašić, izražavajući svoje zadovoljstvo i zahvalnost što je u gradu upriličena ovakva vrsta muzičko-scenskog performansa. Zadovoljna publika ostatak večeri je pjevala i plesala uživajući uz muziku “BIG BROTHERS BEND-a”. Još jedan uspješno realizovan projekat ERIC-a i Grupe Lucido je iza nas. Ponovno druženje najavili su u proširenom sastavu u oktobru ove godine.

(TIP/Autorica: Minela Moranki)