Naselje Brgule dobija asfaltiranu putnu infrastrukturu

U gradskim i prigradskim naseljima Tuzle, radovi na putnoj infrastrukturi se nastavljaju. Jedna od tih lokacija su i naselje Brgule, koje pripada Mjesnoj zajednici Ljepunice. Ovo naselje dobija asfaltiranu putnu infrastrukturu, a radove koji su u toku posjetio je i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, sa saradnicima.

“Drago mi je da danas možemo sa građanima Brgula podijeliti zadovoljstvo i sreću. Asfaltiran je još jedan dio puta, i ovo je još jedan infrastrukturalni projekat u nizu koji realizujemo ove godine. Ovdje imamo asfaltiranje puta koji je urađen zajedno sa građanima, gdje su građani učestvovali sa 20%, a Grad Tuzla sa 80% sredstava iz Budžeta. Asfaltirana je dionica puta duga 330 metara, a sredstva u iznosu od 54 000 KM izdvojena su za ovu lokaciju. U razgovoru sa građanima ove mjesne zajednice smo vidjeli koliko njima znači ovaj put i koliko su oni zadovoljni asfaltiranjem ovog puta i to je za nas u Gradskoj upravi još jedan podsticaj da više I još  kvalitetnije i bolje radimo na širenju, ali i izgradnji nove infrastrukture i da stvaramo još bolje uslove za građanke i građane grada Tuzle, kako u prigradskim, tako i u gradskim mjesnim zajednicama. U narednom periodu ćemo raditi na tome da JKP Komunalac i ovu lokaciju uključi u odvoz smeća, kako bismo napravili još jedan iskorak i našim građankama i građanima omogućili još kvalitetniju komunalnu uslugu na ovoj lokaciji. Samo kroz razgovore sa građanima i građankama možemo još kvalitetnije da gradimo još bolju i prosperitetniju budućnost.” izjavio je gradonačelnik Lugavić prilikom obilaska radova.

Mehdin Bosankić je jedan od građana naselja Brgule, koji se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Lugaviću, te je kazao: “Prije ove sanacije put je bio u jako lošem stanju. Nakon prve kiše nije se mogao ni koristiti. Put koji je napravljen nam puno znači jer više nećemo imati probleme koje smo imali prije.”

U sklopu razvojnog programa Grada, nadležne službe će i dalje raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i komunalnih usluga kako bi se omogućili još bolji uslovi za život svih građana Tuzle.

(TIP)