Novi detalji zločina u Živinicama: Mevludin Aljić ubio Tahiru Čamdžić, pa izvršio samoubistvo; Izbacila ga iz kuće, danima joj prijetio?

U naselju Podgajevi kod Živinica u nedjelju oko 21 sat Mevludin Aljić (1965. godište) je iz vatrenog oružja ubio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (1971. godište), a potom izvršio samoubistvo.

“Policijskoj stanici Živinice je u nedjelju uveče u 21 sat i 10 je prijavljeno da se čuje pucnjava. U naselju Podgajevi u kući su zatečena dva tijela, muške i ženske osobe. Muškarac inicijala M.A. (1965. godište), te žene inicijala Č.T. (1971. godište). Dežurni ljekar konstatovao je da je nastupila smrt uslijed upotrebe vatrenog oružja. Kriminalistička policija na licu mjesta je izvršila uviđaj te se u ovom momentu istrage može reći da se radi najvjerovatnije o samoubistvu i ubistvu, naveli su iz Uprave policije TK.

Kako saznajemo oni su živjeli u vanbračnoj zajednici.

Navodno, Mevludin i Tahira su bili u ljubavnoj vezi, a najveći problem bio je alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj stravičan zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, Tahira je izbacila Mevludina iz kuće prije četiri dana.

Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj bakom.

Navodno je Mevludin danima prijetio Tahiri. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon popratka sa aerodroma, Tahira je sa unukom (5) vratila se svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata. Zločin se desio na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno.

Policijski službenici MUP-a TK izvršili su uviđaj.

Istraga je u toku.

(TIP/Foto: Facebook)