Foto/Za igru i graju podržimo malu raju: Zajedničkim snagama obnoviti dječije igralište ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Dječija igrališta su mjesta stimulacije, radosti i ushićenja, stoga Fondacija tuzlanske zajednice, uz podršku prijatelja, donatora i filantropa, želi realizirati kampanju „Za igru i graju podržimo malu raju“ kako bi zajedničkim snagama obnovili dječije igralište koje se nalazi ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Cilj projekta
Donacijama će se omogućiti kupovina novih ljuljaški i tobogana i od odlaska na Kliniku napraviti avanturu jer ćemo malim pacijentima dati mjesto za igru i učinili njihovu posjetu i boravak u Klinici opuštenijim, bezbrižnijim i veselijim. Za realizaciju projekta „Za igru i graju podržimo malu raju“ potrebno je obezbijediti minimum od 16.200,00 KM. Stoga, pozivaju sve prijatelje i poznanike, u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Udruženim donacijama donosimo osmijeh na dječija lica stoga su sve donacije jednako vrijedne. Donirajte i učinite djeci i njihovim roditeljima boravak na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla što ugodnijim.
Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 16.200,00 KM

Prikupljeno: 2.001,25 KM

Izazov

Ispred Klinike trenutno se nalazi malo dječije igralište sa jednim toboganom i dvije ljulje kojem je zbog dotrajalosti neophodna adaptacija. Udruživanjem zajedničkih resursa i podrškom omogućila bi se zamjena postojećeg mobilijara i obogatio sadržaj igrališta te prilagodio se različitim uzrastima pacijenata/djece. Na dnevnoj bazi Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se liječe djeca uzrasta 0 do 15 godina, posjećuje na stotine djece koja dolaze sa područja Tuzlanskog kantona i šire. Djelatnost klinike za dječije bolesti je bolničko liječenje na nivou sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite kroz dijagnostiku, tretman, hirurško liječenje i zdravstvenu njegu pacijenata. Osim dijagnostikom i liječenjem uposlenici Klinike se bave i prevencijom oboljenja u dječijoj dobi kroz promociju dojenja, zdrave ishrane, zdravih životnih navika. Također, u Klinici se nalazi i savjetovalište za dijabetes, škola astme te pruža mogućnost primjene monoklonskih antitijela. U preventivnoj djelatnosti posebno mjesto zauzima Laboratorij za rano otkrivanje urođenih metaboličkih bolesti, koji je referentni centar za Federaciju BiH.
Rješenje

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice ili uplatom na žiro račun Fondacije tuzlanske zajednice.

Uplate iz BiH BAM račun: 

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo 

Devizni račun:

1941041108201281 ProCredit Bank

Swift: MEBBBA22XXX

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla 

(TIP)