Načelnik Gutić i predsjedavajući Općinskog vijeća Lapčević na obilježavanju Dana Grada Labina

Općinski načelnik dr. Bego Gutić i predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević borave u Labinu u Republici Hrvatskoj, gdje prisustvuju obilježavanju 17. augusta, Dana ovog grada. Bili su gosti svečane sjednice Gradskog vijeća, a prije same sjednice održali su i radni sastanak sa predstavnicima gradske uprave, odnosno gradonačelnikom Valterom Glavičićem. Sastanak je bio prilika da se razmjene informacije i razgovara o unapređenju suradnje između dvije prijateljske lokalne zajednice.

Također, načelnik Gutić i predsjedavajući Lapčević obišli su i Medžlis islamske zajednice ovog grada. U razgovoru sa glavnim imamom Hazimom ef. Bećirovićem upoznati su sa funkvcionisanjem i radom kako Bošnjačke zajednice tako i samog Medžlisa. Ovom prilikom imamu Bećiroviću uručili su vrijednu donaciju općine Banovići.

Grad Labin i općina Banovići dugi niz godina održavaju prijateljske veze s obzirom da imaju iste korijene nastanaka. Nastali su kao rudarska naselja, danas izgrađena u moderne gradove/općine. Načelnik Gutić i predsjedavajući Lapčević zahvalili su se domaćinima na srdačnom dočeku i ukazanom gostoprimstvu, uz nadu da će gostoprimstvo imati priliku uzvratiti vrlo brzo, za Dan općine Banovići. Posebnu zahvalnost iskazali su gradonačelniku Glavičiću.

(TIP)