Smotajte ručak: Italijanski recept za punjene rolice od tikvica s puno sira
![](https://tip.ba/wp-content/uploads/2022/08/62352866-zapecene-rolice-od-tikvica-529x400.jpg)
Ako su vam dosadili uobičajeni recepti s tikvicama, pripremite ukusne i prekrasne rolice od tikvica punjene kobasicom, špinatom i ricottom. Ako niste ljubitelji mesa, kobasicu zamijenite graškom i uživajte u ukusnom vegetarijanskom jelu.
Ima li boljeg ljetnog jela od ukusnih tikvica koje možemo pripremiti na bezbroj načina? Popečci, uštipci, salate, variva i juhe, punjene ili prazne, kao prilog ili glavno jelo – postoji zaista puno jela koja možemo napraviti od tikvica i uživati u laganom, zdravom i ukusnom obroku.
Zanimljivo je da su tikvice, botanički gledano, zapravo voće, a da ih Francuzi stoljećima nisu htjeli prihvatiti kao namirnicu jer su ih smatrali bljutavim i previše vodenastim. Tako je bilo sve dok nisu izmislili najpoznatije francusko povrtno jelo – tradicionalni ratatouille, koji u osnovi sadrži tikvice i danas ga obožava cijeli svijet.
Ako su vam dosadili uobičajeni recepti s tikvicama, pripremite ukusne i prekrasne rolice od tikvica punjene kobasicom, špinatom i ricottom. Ako niste ljubitelji mesa, kobasicu zamijenite kuhanim graškom i uživajte u ukusnom vegetarijanskom jelu.
Sastojci za punjene rolice od tikvica:
- 3 veće tikvice
- 350 g pečenica (svježe kobasice)
- 400 g svježeg špinata
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g ricotte
- 150 g parmezana
- 150 g mozzarelle
- 1 jaje
- sol, papar, bosiljak, crvena mljevena paprika,
- 1 staklenka umaka arrabbiata ili umaka od rajčice
Priprema punjenih rolica od tikvica:
- Tikvice dobro operite i narežite tanko po dužini, koristeći gulilicu. Na pleh rasporedite papirnate ubruse, posložite tikvice, dobro ih posolite i preklopite papirnatim ubrusima kako bi pustile višak tekućine. Neka stoje između papirnatih ubrusa najmanje 20 minuta.
- Pripremite nadjev. Kobasici skinite opnu pa je prepržite u dubokoj tavi na malo ulja. Dobro je razbijte kuhačom, na sitne komadiće. Izvadite kobasicu sa strane.
- U istu tavu stavite malo ulja i češnjak pa dodajte grubo nasjeckani špinat. Miješajte dok špinat ne uvene, oko pet minuta.
- Kobasici dodajte pripremljeni špinat, mozzarellu, ricottu, parmezan i jaje. Začinite solju, paprom, bosiljkom i crvenom paprikom. Malo mozzarelle ostavite sa strane kako biste posipali rolice prije pečenja.
- Uklonite papirnate ubruse s tikvica i pokupite višak tekućine. Na svaku tikvicu stavite dvije žlice nadjeva i pažljivo je zarolajte.
- U posudu za pečenje stavite staklenku umaka arrabbiata, posložite rolice, posipajte mozzarellom i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, piše punkufer.dnevnik.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ne perite svoju odgovornost koju ste zaboravili.prije svega sdp je trebo u proteklim godinama da obezbijedi gradski prevoz po mjeri…