Forum mladih KO SDP Tuzla: Studenti/ce nisu i ne smiju biti izvor prihoda Univerzitetu u Tuzli i Vladi TK na čelu sa premijerom Halilagićem

Ovih  dana  svjedočimo  još  jednom  paradoksu  sa  kojim se naši  studenti/ce suočavaju  na Univerzitetu u Tuzli. Iako modernizacija treba da služi da se brže i jeftine završavaju  usluge ipak kod nas na Tuzlanskom kantonu to nije slučaj.

Pompezno najavljivan sistem online prijave ispita(ISSS) na Tuzlanskom univerzitetu konačno je ugledao svjetlost dana. Naravno kako to samo znaju eksperti premijera Halilagića, nitko nije obavjestio studente Univerziteta u Tuzli da će sistem sistem za prijavu ispita upravo biti na teret naših studenata.Naime od akademske 2022/23 prilikom uplate semestra studenti su primorani da, uprkos sve težoj ekonomskoj situaciji, izdvajaju dodatnih 7,50 KM za sistem online prijave ispita(ISSS), navode iz Forum mladih KO SDP Tuzla.

˝Uzeći u obzir vrijeme u kojem živimo, i gdje svjedočimo svakodnevnim poskupljenjima i sve većim udarima po džepove građana, Vlada TK na čelu sa mladim Halilagićem uvodi i namete studentima.  Pozivamo  premijera  Halilagića da na  narednoj  sjednici  Vlade  TK  ukine  ovu naplatu i na taj način pokaže solidarnost prema studentima/ca. Modernizacija DA, dodatni nameti NE˝, saopštili su.

(TIP)