Kaneloni punjeni piletinom

Kaneloni punjeni piletinom su fantastičan obrok za koji vam hljeb nije potreban.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 pakovanje kanelona

– 1 veći praziluk

– 1 crni luk

– 2 čehna bijelog luka

– 1 veća mrkva

– 1 velika zelena ili crvena paprika

– 400 g pilećih prsa

– 500 ml pasiranog paradajza

– 500 ml vrhnja za kuhanje

– 150 g rendanog parmezana

– začini po želji

– maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa isjeći na manje komade i samljeti u sjeckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.

Skuvati kanelone u kuhanoj posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti sa strane da se ohlade.

Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isječenu mrkvu, luk, papriku, praziluk i na kraju bijeli luk.

Dodati mariniranu piletinu i kada se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smjesa postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.

Tepsiju premazati sa svih strana maslacem.

Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smjesom cijelom dužinom i poredati u tepsiju.

Napraviti preliv od vrhnja za kuhanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom. Servirajte i uživajte u bogatstvu okusa.

(TIP/Izvor:  Shutterstock)