Teleće šnicle u sosu od bijelog luka

Teleće šnicle u sosu možete poslužiti sa tjesteninom ili rižom, po želji.

Sastojci:

– 600 g telećih šnicli od buta

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 1 kašičica slatke mljevene paprike

– 30 g brašna

– 1 kašika ajvara

– 3-4 kašike ulja

– 50 ml bijelog vina

– 1/2 kašike bijelog luka u granulama

Priprema:

Teleće šnicle istucite batom za meso, a brašno pomješajte sa crvenom paprikom u prahu.

Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu šnicle stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane po par minuta.

Pospite suhim biljnim začinom, zalijte vodom i dinstajte polupoklopljeno na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta. Po potrebi dolivajte vodu.

Kad meso omekša, dodajte ajvar, bijeli luk, vino i 50-100 ml vode, pa sve zajedno prokuhajte.

(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto:  Shutterstock)