Teleće šnicle u sosu od bijelog luka
Teleće šnicle u sosu možete poslužiti sa tjesteninom ili rižom, po želji.
Sastojci:
– 600 g telećih šnicli od buta
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 1 kašičica slatke mljevene paprike
– 30 g brašna
– 1 kašika ajvara
– 3-4 kašike ulja
– 50 ml bijelog vina
– 1/2 kašike bijelog luka u granulama
Priprema:
Teleće šnicle istucite batom za meso, a brašno pomješajte sa crvenom paprikom u prahu.
Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu šnicle stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane po par minuta.
Pospite suhim biljnim začinom, zalijte vodom i dinstajte polupoklopljeno na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta. Po potrebi dolivajte vodu.
Kad meso omekša, dodajte ajvar, bijeli luk, vino i 50-100 ml vode, pa sve zajedno prokuhajte.
(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)
Problemu se ide u susret i rjesava ga se, a ne da se ceka da te lupi po glavi. I…