Prefine minipite s rajčicama brzo su gotove, a vole ih baš svi

U tijesto osim rajčice možete nadodati i inčune, sir ili mnoštvo začinskog bilja po želji. Ako ne volite inčune stavite ono što vama najviše odgovara – to može biti šunka, šampinjoni i slično…

Sastojci:

  • 300 g smrznutog lisnatog tijesta
  • 250 g mini rajčica
  • luk
  • češanj češnjaka
  • 2 slana inćuna
  • ružmarin
  • bosiljak
  • origano
  • maslinovo ulje
  • dl kiselog vrhnja
  • žumanjak
  • 150 g feta sira
  • peršin

Priprema:

Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite  na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.

Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)