Piletina u sosu od meda

Piletina u slatko-ljutom sosu iz rerne.

Sastojci:

– 6 pilećih bataka

– maslinovo ulje

– 2 kašičice meda

– soja sos

– 3 čehnja bijelog luka

– 1 crveni luk

– majčina dušica

– 1 kašičica smeđeg šećera

– 2 kašičice gustina

– susam

– čili papričice

– sol, biber

Priprema:

Pileće batake otkoštene, bez kože, isjecite na kockice veličine zalogaja.

U posudu u kojoj ćete ih marinirati dodajte sve preostale sastojke osim susama i dobro izmješajte.

Zatim sve staviti u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Piletinu složite u jednom sloju na tepsiju obloženu papirom za pečenje pospite susamom, i pecite 20 minuta.

Poslužiti sa pirinčem i sezonskom salatom.

(TIP/Izvor: Coolinarka/Foto: Shutterstock)