Europe, and in Ancient Russia
Evo kako napraviti domaći kebab

Svi na društvenim mrežama rade domaći kebab, a viralni recept donosimo vam u nastavku.
Priprema
Pripremite mesnu smjesu
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, naribani luk, protisnuti češnjak, sol, papar, papriku, kim, chilli i maslinovo ulje. Mijesite 2–3 minute dok smjesa ne postane kompaktna.
Razvaljajte što tanje
Smjesu stavite na papir za pečenje, prekrijte drugim papirom i razvaljajte da bude što tanje, kako bi što više podsjećalo na meso iz kebabdžinice.
Zarolajte
Papir za pečenje zarolajte zajedno s mesom i poredajte ga na lim za pečenje.
Ispecite
Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta, a zatim uklonite papir za pečenje i meso narežite ili natrgajte na komadiće ili trakice.
Meso po želji možete i malo zapeći na tavici da bude hrskavije.
Poslužite
Stavite meso u tortilju ili lepinju, dodajte povrće i umak po želji te zarolajte.
(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Shutterstock)







Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.