Za ovaj minutni omlet ne treba vam ni tava ni štednjak – preporuka slavnog chefa

Jaja su mnogima omiljeni doručak, no u užurbanim jutrima rijetko tko ima vremena za pripremu savršenog omleta. Ipak, nedavno se na društvenim mrežama pojavio recept koji obećava upravo to – omlet gotov za manje od minute, i to u mikrovalnoj pećnici, piše The Kitchn.

Iako ideja zvuči skeptično, iza nje stoji ni manje ni više nego José Andrés, poznati chef s Michelinovom zvjezdicom. Njegov jednostavan trik jamči, kako sam kaže, “najbolji omlet u povijesti čovječanstva!”, pa ga se svakako isplati isprobati.

Kako napraviti omlet iz mikrovalne?

Za ovaj viralni recept potrebna su vam samo tri sastojka: jedno jaje, jedna žlica majoneze i malo masnoće po izboru, poput maslaca. Sastojke jednostavno umutite dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Zatim je prebacite u malu keramičku posudu (ramekin) ili drugu zdjelicu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Pecite 30 do 40 sekundi i vaš doručak je spreman.

Iskrena recenzija

Autorica teksta priznaje kako nikada prije nije pekla jaja u mikrovalnoj, a ni dodavala majonezu u njih. Nakon 40 sekundi, smjesa je još uvijek bila pomalo tekuća, pa ju je vratila u mikrovalnu na dodatnih 15 sekundi. Na kraju je omlet posula parmezanom i sušenim origanom za dodatni okus i boju.

Prvo što ju je oduševilo bila je tekstura – omlet je bio nevjerojatno pahuljast i prozračan, za razliku od drugih jela iz mikrovalne koja često završe žilava i gumena. Da nije bilo karakterističnog oblika posude, lako biste mogli nekoga prevariti da ste stručnjak za pripremu omleta.

Što se tiče okusa, majoneza je jajima dala blagu kiselost i slanost. Iako se brinula da će biti bljutav bez dodatnih začina, uz dodatak sira nije mu trebalo više soli. Jedina preporuka je malo svježe mljevenog crnog papra, ali to je stvar osobnog ukusa.

Savjeti za savršen omlet

Iako je ukusan sam po sebi, ovaj omlet je savršena baza za eksperimentiranje. Slobodno dodajte sastojke koje inače stavljate u omlet, poput povrća, šunke ili usitnjenog čipsa za hrskavost.

Zbog svog oblika, idealan je i za sendvič za doručak. Dovoljno ga je staviti u pecivo uz omiljeni namaz ili dodatak i dobili ste savršen obrok za ponijeti.

Za još bogatiji okus bez dodavanja novih sastojaka, isprobajte majonezu s okusima, poput one s dijon senfom, koja će dodatno obogatiti jelo, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.