Fadilj. zašto nisi reko ja priznaaaaaaajem samo šuuuuuuuuuuuuuud svoje stranjkeeeeeeeeeeeeeee i bio bi danas na skupu
Jedna pileća prsa, hrpa ideja; Evo što sve možete s ovim svestranim komadom mesa

Pileća prsa su, bez sumnje, jedna od najpopularnijih i najsvestranijih namirnica u kuhinjama diljem svijeta. Zahvaljujući neutralnom okusu i niskom udjelu masnoće, omiljen su izbor za brze i zdrave obroke. Međutim, upravo ta neutralnost ponekad može dovesti do monotonije i pripreme suhih, bezukusnih jela.
Ako ste se umorili od klasične piletine s roštilja, ili čak pohane piletine vrijeme je da isprobate nešto novo. Donosimo vam šest fantastičnih recepata koji će pileća prsa pretvoriti u sočan i nezaboravan gurmanski doživljaj.
Hasselback piletina
Ako ste čuli za Hasselback krumpire, oduševit će vas ova inovativna verzija s piletinom. Pileća prsa zarezuju se poput harmonike i pune slasnom mješavinom svježeg špinata i kremastog ricotta sira, a sve se na kraju zapeče s rastopljenom mozzarellom. Rezultat je jelo koje je jednako impresivno za vidjeti koliko je i ukusno, a recept je ovdje.
Piletina Francese
Ovaj talijansko-američki klasik donosi savršenu kombinaciju hrskavosti i sočnosti. Tanki pileći odresci umaču se u smjesu od jaja i parmezana, prže do zlatne boje, a zatim poslužuju u osvježavajućem umaku od limuna, maslaca i bijelog vina. Idealno je poslužiti uz tjesteninu koja će upiti savršeni umak, a cijeli recept pronađite ovdje.
Pileća prsa punjena šampinjonima
Klasik s razlogom! Sočna pileća prsa ovdje su nadjevena bogatim punjenjem od pirjanih šampinjona, češnjaka, svježeg špinata i sira. Ovaj način pripreme osigurava da meso ostane nevjerojatno sočno i puno okusa, čak i kada se ohladi. Savršen je izbor za ručak koji možete ponijeti i na posao, a recept je ovdje.
Pileća prsa u umaku od meda
Tražite li ideju za superbrzi ručak tijekom tjedna, ovo je recept za vas. Piletina se kratko peče na tavi, a zatim se dovršava u neodoljivom slatko-slanom umaku od meda, soja umaka, češnjaka i maslaca. Jelo je gotovo u trenu, a okus je spektakularan. Recept pronađite ovdje.
Rižoto, pileća prsa i umak od gljiva
Za one dane kada želite pripremiti jelo dostojno restorana, isprobajte ovu fantastičnu kombinaciju. Savršeno pečena pileća prsa poslužuju se uz kremasti rižoto obogaćen kurkumom i sušenim rajčicama te preliven bogatim umakom od raznih vrsta gljiva. Recept za kompletan obrok koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca pronađite ovdje.
Piletina na azijski način
Otputujte u Aziju bez napuštanja vlastite kuhinje. Hrskavi komadići piletine uvaljani u brašno i isprženi do savršenstva, a zatim obloženi ljepljivim, slatko-kiselim umakom od naranče, đumbira i soja umaka. Ovo jelo je sjajna alternativa dostavi i puno je bogatijeg okusa, a recept je ovdje, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.