to je Jasminov prika
Za ovaj ljetni cheesecake svi tražili recept, a gotov je u pola sata

Ako tražite jednostavan, ali impresivan kolač bez pečenja, ovaj cheesecake sa smokvama i medom je pun pogodak. Kombinacija kremaste teksture, blage slatkoće i svježih smokava čini ga savršenim desertom za posebne prilike – ili kad samo želite počastiti sami sebe. Priprema ne zahtijeva pećnicu, a rezultat je izuzetno elegantan kolač koji će oduševiti sve koji ga probaju.
Potrebni sastojci
Za podlogu:
- integralni keksi
- maslac
Za kremu:
- krem sir
- šećer
- slatko vrhnje
- mljevena želatina
- voda
- ekstrakt vanilije
- džem od smokava
Dodatno:
- svježe smokve
- med

Kako se priprema
Najprije pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Zatim usitnite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup. Podlogu stavite hladiti u hladnjak. Za kremu, miksajte krem sir i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim dodajte slatko vrhnje, džem, vaniliju, limunov sok i otopljenu želatinu, piše Index.hr.
Dobro izmiksajte i prelijte preko ohlađene podloge. Kolač stavite hladiti najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite svježim smokvama i prelijte medom po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.
(TIP/Foto: : Index Recepti)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.