Rajčice pripremljene na ovaj način zavoljet će i mrzitelji ovog povrća, evo recepta

U srcu ljetne sezone, kada su rajčice na vrhuncu svoje zrelosti, iskoristite ih za pripremu ovog jela, sličnog punjenim paprikama. Umjesto da ih samo narežete za salatu, napunite ih orzom i mljevenim mesom, zapecite i dobit ćete savršen ručak ili večeru.

Ovo jelo ne samo da miriše na djetinjstvo i nedjeljne obroke, već i nudi savršen način da iskoristite sezonske sastojke na kreativan način. Orzo daje posebnu teksturu, dok se meso i povrće stapaju u sočan nadjev, a svaki zalogaj donosi spoj domaće topline i svježine ljeta. Jelo je idealno za obiteljski ručak, a uz minimalan trud dobit ćete impresivan rezultat. Evo kako ga pripremiti.

Potrebni sastojci

Za ovo jelo trebat će vam:

  • rajčice
  • orzo
  • miješano mljeveno meso
  • luk
  • češnjak
  • mrkva
  • zelena paprika
  • maslinovo ulje
  • koncentrat rajčice
  • sol i papar
  • origano ili timijan 
  • peršin
  • pasirana rajčica
  • voda ili temeljac.

Kako se priprema

Rajčice operite pa oštrim nožem odrežite “poklopce” rajčica (sa strane peteljke) i pažljivo izdubite unutrašnjost žlicom. Sačuvajte pulpu i sok, a rajčice posolite iznutra i ostavite okrenute naopako da se ocijede. U posoljenoj vodi kuhajte orzo 6–7 minuta, ocijedite i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte mljeveno meso pa pirjajte dok ne posmeđi. Umiješajte mrkvu, papriku i koncentrat rajčice, dodajte začine i sačuvanu pulpu rajčica. Kuhajte dok se tekućina ne reducira. Maknite s vatre i umiješajte orzo i svježi peršin.

Napunite rajčice smjesom i pokrijte ih njihovim “poklopcima”. Posložite ih u vatrostalnu posudu. U posudu ulijte pasiranu rajčicu pomiješanu s vodom ili temeljcem. Pokapajte maslinovim uljem po vrhu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Poslužite toplo uz malo svježeg kruha ili zelenu salatu, piše Index.hr

Cijeli recept za rajčice punjene orzom i mljevenim mesom pronađite ovdje.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.