Smotana torta od malina i pistacija

“Jedna smotana torta od malina i pistacija – da se zasladimo za našu 28. godišnjicu braka”, napisala je u Facebook grupi Index Recepti Lidija Vulić-Ćurić, koja je i inače poznata po slasticama koje odlično izgledaju, a uz to su i vrlo ukusne. Recept za ovu tortu donosimo u nastavku.
Priprema
Napravite biskvit
U jednoj posudi otopite maslac i pomiješajte ga s namazom od pistacija, a u drugoj jaja umutite sa šećerima pa dodajte smjesu maslaca i pistacija.
Ispecite
Dodajte brašno s praškom za pecivo, bademovo brašno i zelenu boju, dobro pomiješajte, ulijte u pleh za pečenje i pecite na 165-170 stupnjeva oko 12 minuta.
Napravite kremu od malina
Maline skuhajte pa ih protisnite kroz sito da se odvoje od koštica. Pire od malina pomiješajte sa šećerom, prokuhajte pa dodajte škrob i na kraju namočenu želatinu. Ohladite.
Napravite kremu od mascarponea
Sve sastojke za kremu mikserom sjedinite u finu kremu i ostavite sa strane.
Složite tortu
Na biskvit namažite kremu od malina, a zatim kremu od mascarponea i izrežite na tanke šnite, debljine 6-7 centimetara. Te šnite zarolajte – prvu rolu stavite okomito na tanjur, a svaku sljedeću rolajte oko nje.
Ohladite i ukrasite
Gotovu tortu stegnite kalupom i ostavite da se ohladi te ukrasite po želji, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Index Recepti/Lidija Vulić-Ćurić)
ćuj podržavate, zar to treba naglasavati pa to se jaranai podrazumeijeva