Oni ne znaju se uhvatiti u koštac i da razvijaju energetski sektor, putnu komunikacije jer to razvija državu
Recept za gazpacho: Osvježavajuća španjolska juha koja se ne kuha

Gazpacho je tradicionalna juha s juga Španjolske koja se priprema od svježe rajčice i drugog sirovog povrća.
Ona potiče rad žlijezda slinovnica, a služi kao vrsta gastronomskog aperitiva tijekom ljeta. Ne čudi stoga što ga mnogi služe iz čašice za rakiju koju možete ‘trgnuti’ prije glavnoga jela.
Sastojci za juhu gazpacho za 4-6 osoba:
1 kg svježih rajčica
2 svježa krastavca
2 kriške staroga kruha (bez kore)
1 manji luk
2-3 češnja češnjaka
2 zelene paprike babure
maslinovo ulje
nekoliko kapi octa
sol i papar po želji
malo mlijeka
Priprema gazpacha:
Namočite kruh u malo mlijeka dok ne omekša, odstranite tekućinu pa ga stavite u blender. Operite rajčice, ogulite kožu i odstranite koštice pa ju narežite na kockice i pridružite kruhu.
Na kockice narežite i očišćene krastavce, paprike, luk i češnjak te ih pomiješajte s ostalih sastojcima i usitnite u blenderu dok ne dobijete gustu smjesu. Začinite maslinovim uljem, octom te solju i paprom po želji.
Ohladite juhu u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.
Poslužite uz svježe povrće i preprženi kruh.
(TIP/Izvor: N1/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.