Cestitam!!!
Foto: Održana Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije u Tuzli

Univerzitet FINRA Tuzla je uz podršku Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i turističkih zajednica općina i gradova TK organizirao 2. Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju, pod nazivom ‘Brendiranje turističke destinacije’.












Konferencija je održana u cilju jačanja kapaciteta i unapređenja znanja i vještina kadrova u sektoru turizma, ugostiteljstva i gastonomije, te definiranja zajedničke turističke ponude Tuzlanskog kantona. Konferencija je okupila stručnjake iz regiona, direktore turističkih zajednica i organizacija, vlasnike i menadžere turističkih agencija, hotela, restorana i drugih ugostiteljskih objekata, koji su iznijeli svoja iskustva i razgovarali o stanju u turizmu i ponudili rješenja koja vode ka unapređenju, rastu i održivom razvoju turizma na području općina i gradova Tuzlanskog kantona, kroz brendiranje turističke destinacije i turističkih proizvoda.
Prijavljeno je 45 radova, od kojih je Međunarodni programski odbor Konferencije odabrao 41 i uvrstio u Zbornik radova. Radovi su od autora iz nekoliko zemalja: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Albanija, S. Makedonija, Bosna i Hercegovina.
Prvi dan Konferencije prezentovana su 22 rada u tri sesije. Drugi dan Konferencije održana je Panel diskusija na Panonskim jezerima.
Tokom panel diskusije, vrhunski kuhar Nermin Hodžić, direktor Cooking Academy Sarajevo, zajedno sa najboljim kuharima iz Bosne i Hercegovine i regiona, pripremao je tradicionalna jela bosanske kuhinje, kao i specijalitete internacionalne kuhinje, koja su dijeljena prisutnima.
Univerzitet FINRA Tuzla planira da ova konferencija preraste u tradicionalnu i da se održava svake godine u isto vrijeme, s tim da se Panel diskusija održava uvijek na drugoj turističkoj destinaciji, a naredne godine to će biti TERME u Općini Gračanica.
Pored Zbornika radova, radovi će biti objavljeni i u međunarodno indeksiranom naučno-stručnom časopisu „Časopis za Turizam, ugostiteljstvo i gastronomiju FINRA“, koji ima za cilj da jača kapacitete i stručne kompetencije kadrova, te afirmira naučno – istraživački rad u oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije.
(TIP/Foto: FB)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.