Cheesecake s Nutellom: Recept za savršenu tortu od sira

Savršen recept.

Sastojci za cheesecake s Nutellom:

Za podlogu:

280 g čokoladnih keksa

100 g otopljenog maslaca

Za kremu:

560 g kremastog sira

470 g Nutelle

85 g šećera u prahu

1 žlica kakaa

1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Za preljev:

200 g Nutelle

80 g slatkog vrhnja

Priprema cheesecakea:

Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.

Stavite podlogu u hladnjak na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.

Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.

Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u hladnjaku barem dva sata prije stavljanja preljeva.

Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja. Prijatno!

(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: You Tube/Domacica)