Trbuhom za kruhom, ali vodite racuna o penziji. Ako u Sloveniji ne napunite punih 20 godina osiguranog penzijskog staza, nema…
Nakon što isprobate ovaj kolač, više nećete tražiti drugi recept za kolače s jagodama

Kremasti kolači s jagodama omiljeni su nam, a sigurni smo da ste i vi jedva dočekali sezonu ovog voća i svih tih silnih kolača koje s jagodama možemo napraviti. Listu s nekoliko recepata složili smo ovdje, a sada smo pronašli još jedan recept koji jedva čekamo isprobati.
Naša čitateljica Suzana Kišiček napravila je ovaj kolač pod nazivom osunčana jagoda. Radila ga je po receptu food blogerice Just Kate Bake, a slike i recept podijelila je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? – mi ga donosimo u nastavku.
Potrebni sastojci
Ovaj se kolač sastoji od biskvita, kreme od vanilije, voćne kreme i šlaga na vrhu, a za njegovu će vam pripremu trebati sljedeći sastojci:
- jaja
- šećer
- vanilin šećer
- ulje
- mlijeko
- brašno
- prašak za pecivo
- limun (sok i korica)
- Baileys s okusom jagode
- puding od vanilije
- gustin
- maslac
- šlag krema od vanilije
- šlag krema od jagode
- vrhnje za šlag
- jagode.
Kako ga napraviti
Jaja i šećer pjenasto izmiksajte pa toj smjesi dodajte ostale sastojke osim Baileysa i ostatka mlijeka i sjedinite. Smjesu izlijte u kalup za pečenje i biskvit pecite 10 do 15 minuta na 170 stupnjeva. Ohlađen biskvit po želji poškropite mlijekom i Baileysom.
Prokuhajte mlijeko pa u toplo mlijeko dodajte smjesu jajeta, šećera, vanilin šećera, pudinga od vanilije, gustina i soka od limuna, koju ste prethodno izmiksali. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac pa mu dodajte ohlađenu kremu. Sve zajedno dobro sjedinite, a na kraju dodajte šlag kremu direktno iz vrećice i još jednom dobro izmiksajte. Tom kremom premažite biskvit.

Jagode operite, narežite na sitno, pošećerite i ostavite ih da puste sok. Vrhnje izmiksajte pa mu dodajte šlag kremu i špatulom nježno sjedinite. Dodajte čep Baileysa (po želji) i jagode pa sve dobro promiješajte. Voćnu kremu premažite preko žute kreme i dobro ohladite. Po želji na vrh kolača dodajte sloj šlaga i malo jagoda za dekoraciju.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Suzana Kišiček)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.