Foto: Ako se želite iskazati u kuhinji – pripremite gostima ovaj hit proljetni kolač

Ako tražite desert koji izgleda kao da dolazi iz vrhunske slastičarnice, a možete ga pripremiti kod kuće bez puno muke – frangipane pita s jagodama pravi je izbor za ovo proljeće. Radi se o kombinaciji prhkog tijesta, bademove kreme i jagoda, koju će lako napraviti i početnici, a s tanjira će nestati u trenu.

Inače, frangipane je klasična francuska krema od badema, koja se tokom pečenja pretvori u mekan i sočan sloj, savršen kontrast hrskavom tijestu i svježem voću. U ovom slučaju koristimo jagode, koje ovom desertu daju svježinu i laganu kiselkastu notu.

Ova pita idealna je za proljetna druženja, ali i za one dane kad jednostavno želite nešto fino uz kafu.

Potrebni sastojci

Za prhko tijesto:

brašno

maslac

smeđi šećer

jaje

sol

hladna voda

Za frangipane sloj:

mljeveni bademi

maslac

smeđi šećer

cimet

sol

naranča

jaje

brašno

Kako se priprema

Umijesite prhko tijesto, rashladite ga, razvaljajte i stavite u kalup za pitu. Kratko ga zapecite, a za to vrijeme pripremite frangipane kremu miješajući maslac, šećer, jaje, mljevene bademe i vaniliju.

Kremu rasporedite po tijestu, posložite jagode na vrh i pecite dok pita ne poprimi zlatnu boju. Ohladite prije posluživanja.

Cijeli recept nalazi se ovdje.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: : Index Recepti)