Glupe balije nisu pravili fabrike u gradu nego su grad pravili kod fabrika .Lukavac nije ni postojao kad je soda…
Volite pohani hljeb? Isprobajte ove verzije, radit ćete ih stalno
Pohani hljeb je jelo koje od davnina pamtimo kao onaj “malo jači” doručak, ali i večeru. Nekima su ih radile bake, nekima roditelji, a većina nas nastavila je tu tradiciju i kasnije u životu. Odličan je kad nam ništa drugo ne pada na pamet, a imamo hljeb koji više i nije najsvježiji.
Neki će možda komentirati kako svo to ulje nije baš zdrava opcija, no povremeno ćemo si ga ipak priuštiti i uživati u njemu i njegovoj masnoći. Ako pak zaista zazirete od prženja u dubokom ulju – pohance možete pripremiti i u pećnici, a tako ćete znatno reducirati masnoću.
Ovaj smo vas put odlučili podsjetiti na “sva lica pohanog hljeba”, odnosno na sve zanimljive načine na koje ga možete pripremiti. Sigurni smo da će svako pronaći nešto što voli, piše Index.hr.
1. Klasični pohani hljeb
Ovdje je recept za onaj klasični, koji možemo jesti uz gotovo sve – nareske, namaze, mesni doručak, jaja, pa i salate.
2. Pohani hljeb i karamel jabuke
Pohani hljeb odlično funkcioniše i kao slastica, a ovu verziju posebno volimo u hladnijem dijelu godine. Cijela će vam kuća mirisati, isprobajte recept.
3. Nutella French Toast (pohani hljeb s Nutellom)
Ovaj se pohani hljeb servira kao preklopljeni tost, a moramo priznati da ga ne radimo samo za doručak nego i kada poželimo moćnu, a brzu slasticu. Evo recepta.
4. Red velvet pohani hljeb
Ovaj tost pripremite ako poželite luksuzan, domaći obrok, koji pohani hljeb pretvara u elegantan, bogati kolač. Uz pohani hljeb priprema se cheesecake nadjev, prema ovom receptu.
5. Pohani hljeb s Nutellom i bananom
Priznat ćemo da nam je ova verzija pohanog hljeba omiljena – zbog kombinacije čokolade i banane s kojom nikad nema greške. Jednostavno se radi, a osvojit će svakoga ko ga proba. I ovaj se hljeb radi u formi sendviča – radimo ga ovako.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.