Jeste li probali ovakvo pohano meso? Jedan sastojak daje im nevjerojatnu hrskavost

Pohano meso već je znano kao jedno od najomiljenijih jela, također je najrasprostranjenije na jelovnicima restorana – onaj siguran odabir koji većina ljudi voli. Lako se radi kod kuće, a ono što je zapravo njegov najveći adut je – hrskavost.

Imamo jedan način kako da pohani odrezak postane još hrskaviji, i to uz korištenje jedne namirnice koju vjerojatno većinu vremena imate kod kuće.

Cornflakes ili žitne pahuljice odličan su sastojak koji pohanom mesu daje posebnu teksturu i okus, a razlikuje se od obične prezle. Korica ostaje hrskava dulje vrijeme, čak i kad se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast okus koji ga odlično nadopunjuje, a tu je i vizualni dojam koji cornflakes daje – korica je svjetlija i punija, piše Index.hr.

Ključ uspjeha je pravilno usitnjavanje cornflakesa. Rukama ga možete izmrviti kako biste dobili grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će usitnjavanje valjkom ili blenderom dati finiju i ujednačeniju koricu.

Potrebni sastojci

Za ovaj recept koriste se pureći odresci. Evo što će vam sve biti potrebno:

  • pureća prsa
  • sol i papar
  • cornflakes
  • jaja
  • brašno
  • ulje za prženje

Kako se priprema

Krenite s pripremom mesa – narežite na male odreske, istucite batom za meso i začinite. Odreske umačite u brašno, umućena jaja i cornflakes koji ste izmrvili. Panirane komade možete ispeći u ulju ili u pećnici, a gotovi su kada se zarumene – nakon nekoliko minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.

(TIP/Foto: Shutterstock)