Ma nije posvađalo. Nego bi 25 hiljada gazda da kontrolise 600 hiljada zaposlenih. To nije svađa, već bajka kojoj mora…
Jeste li probali ovakvo pohano meso? Jedan sastojak daje im nevjerojatnu hrskavost
Pohano meso već je znano kao jedno od najomiljenijih jela, također je najrasprostranjenije na jelovnicima restorana – onaj siguran odabir koji većina ljudi voli. Lako se radi kod kuće, a ono što je zapravo njegov najveći adut je – hrskavost.
Imamo jedan način kako da pohani odrezak postane još hrskaviji, i to uz korištenje jedne namirnice koju vjerojatno većinu vremena imate kod kuće.
Cornflakes ili žitne pahuljice odličan su sastojak koji pohanom mesu daje posebnu teksturu i okus, a razlikuje se od obične prezle. Korica ostaje hrskava dulje vrijeme, čak i kad se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast okus koji ga odlično nadopunjuje, a tu je i vizualni dojam koji cornflakes daje – korica je svjetlija i punija, piše Index.hr.
Ključ uspjeha je pravilno usitnjavanje cornflakesa. Rukama ga možete izmrviti kako biste dobili grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će usitnjavanje valjkom ili blenderom dati finiju i ujednačeniju koricu.
Potrebni sastojci
Za ovaj recept koriste se pureći odresci. Evo što će vam sve biti potrebno:
- pureća prsa
- sol i papar
- cornflakes
- jaja
- brašno
- ulje za prženje
Kako se priprema
Krenite s pripremom mesa – narežite na male odreske, istucite batom za meso i začinite. Odreske umačite u brašno, umućena jaja i cornflakes koji ste izmrvili. Panirane komade možete ispeći u ulju ili u pećnici, a gotovi su kada se zarumene – nakon nekoliko minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.