Recept za Schwarzwald kolač
Donosimo vam recept za kolač koji ima baš sve kriterije da vam postane najdraži. Osim što neodoljivo podsjeća na mnogima dragu Schwarzwald tortu, priprema je doista brza i laka.
Sve što trebate učiniti jest spojiti dva ukusna sloja, sve povezati u jedan kolač i ohladiti preko noći. Recept koji ćete sigurno napraviti više nego jednom, donosimo u nastavku.
Schwarzwald kolač – sastojci:
za čokoladni sloj:
- 4 jaja
- 75 g šećera
- 220 g čokolade sa 70% kakaa
- 120 g maslaca
za sloj od višanja:
- 250 g višanja iz kompota
- 100 ml soka od višanja iz kompota
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1 žlica šećera ili meda
- 1 bourbon vanilin šećer
- 200 ml vrhnja za šlag
- čokolada za ukrašavanje
Schwarzwald kolač – priprema:
Pećnicu zagrijte na 160°C, a na dno stavite posudu s vodom. Kalup obložite papirom za pečenje.
Jaja i šećer miksajte zajedno dok se ne zgusnu i povećaju volumen.
Čokoladu natrgajte na kockice pa zajedno s maslacem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo pustite da se ohladi.
Čokoladu u tri navrata sipajte u jaja, cijelo vrijeme miješajući dok ne postignete jednoličnu smjesu.
Ulijte smjesu u protvan i pecite 35-40 minuta.
Pustite da se kolač ohladi do mlakoga pa ga izvadite iz kalupa, okrenite na ravnu plohu i skinite papir.
U međuvremenu pripremite višnje: Sok pomiješajte sa šećerima i škrobnim brašnom pa zajedno s višnjama kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustoću poput džema, oko 10 minuta.
Vruće prelijte preko mlakog čokoladnog sloja i sve zajedno ohladite.
Vrhnje za šlag izmiksajte pa njime premažite hladni kolač. Ukrasite ribanom čokoladom. Držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.
Recept za čokoladni kolač s višnjama je podijelila gastroblogerica Ivana Šteković, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu ivaninakuhinja.
(TIP/Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr/Foto: instagram@ivaninakuhinja)
Bosanci ko Bosanci, kad treba uvijek su tu a kad ne treba, sve na svoju štetu.