Napravite vruću čokoladu kao u francuskim kafićima, bolju od svih kupovnih
Iako ovih dana i nije toliko hladno, želja za zimskim klasicima nije nam ništa manja. Tako nismo mogli zaobići vruću čokoladu, ali smo ovaj put odlučili napraviti domaću. Uz sve kupovne pripravke, pomalo smo i zaboravili raditi ovakve delicije od svih sastojaka koji ju zapravo i čine toliko ukusnom – kvalitetne čokolade, vrhnja, mlijeka.
Za francuske vruće čokolade smatra se kako su među najboljima u svijetu, zbog svoje bogate, kremaste teksture i intenzivnog okusa čokolade. Francuzi su poznati po pažnji koju pridaju detaljima u pripremi deserata i napitaka, a njihove se vruće čokolade ističu i po gustoći – često su toliko guste da se mogu jesti žlicom.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedećih nekoliko sastojaka.
- mlijeko
- slatko vrhnje
- šećer u prahu
- instant-kafa
- čokolada sa 70% kakaa
Kako pripremiti
Na srednje jakoj vatri u lončiću zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, šećer u prahu i instant-kafu. Kuhajte dok se ne pojave mjehurići. Lončić maknite s vatre i umiješajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte pjenjačom dok se čokolada ne otopi. Vruću čokoladu poslužite toplu, sa šlagom, prenosi Index.hr.
Recept s tačnim mjerama sastojaka nalazi se ovdje.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ko u Kolumbiji..djecu u 4 sata u kuću a 8 sve zaključaj..kakva nam je policija dobro smo živi..