Napravite vruću čokoladu kao u francuskim kafićima, bolju od svih kupovnih

Iako ovih dana i nije toliko hladno, želja za zimskim klasicima nije nam ništa manja. Tako nismo mogli zaobići vruću čokoladu, ali smo ovaj put odlučili napraviti domaću. Uz sve kupovne pripravke, pomalo smo i zaboravili raditi ovakve delicije od svih sastojaka koji ju zapravo i čine toliko ukusnom – kvalitetne čokolade, vrhnja, mlijeka.

Za francuske vruće čokolade smatra se kako su među najboljima u svijetu, zbog svoje bogate, kremaste teksture i intenzivnog okusa čokolade. Francuzi su poznati po pažnji koju pridaju detaljima u pripremi deserata i napitaka, a njihove se vruće čokolade ističu i po gustoći – često su toliko guste da se mogu jesti žlicom. 

Potrebni sastojci 

Pripremite sljedećih nekoliko sastojaka. 

  • mlijeko
  • slatko vrhnje
  • šećer u prahu 
  • instant-kafa
  • čokolada sa 70% kakaa

Kako pripremiti 

Na srednje jakoj vatri u lončiću zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, šećer u prahu i instant-kafu. Kuhajte dok se ne pojave mjehurići. Lončić maknite s vatre i umiješajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte pjenjačom dok se čokolada ne otopi. Vruću čokoladu poslužite toplu, sa šlagom, prenosi Index.hr.

Recept s tačnim mjerama sastojaka nalazi se ovdje

(TIP/Foto: Shutterstock)