Foto: Najbolja Snickers torta koja se ne peče i gotova je u pola sata; Donosimo recept…

Iako ovih dana pišemo o tradicionalnim kolačima koji obilježavaju ovu sezonu, ne smijemo zaboraviti i na one posebne poslastice, koje s vremena na vrijeme baš volimo isprobati. Jedna takva je i brza Snickers torta koja se ne peče, za koju je autorica recepta napisala da je “pun pogodak za sve ljubitelje popularnih čokoladica”.

Kao i originalna čokoladica, i ova torta prati ključne sastojke koji u kombinaciji tvore karakterističan okus koji ćete odmah prepoznati. Sastoji se od podloge od keksa, na koju se prelijeva karamela s kikirikijem. Idući sloj je krema od krem sira, slatkog vrhnja i maslaca od kikirikija, a na vrh dolazi čokoladni ganache. 

Potrebni sastojci 

Trebat će vam sljedeći sastojci.

Za podlogu: 

  • petit keksi
  • maslac
  • mlijeko

Za karamel s kikirikijem: 

  • šećer
  • kikiriki
  • maslac
  • vrhnje za šlag

Za kremu: 

  • krem sir
  • kikiriki maslac
  • šećer u prahu
  • ekstrakt vanilije
  • slatko vrhnje 

Za ganache: 

  • čokolada za kuhanje
  • slatko vrhnje 

Kako pripremiti 

Krenite s podlogom: kekse izmeljite u blenderu, otopite maslac, pa ga zajedno s mlijekom dodajte keksima. Smjesu utisnite u kalup pa krenite s pripremom karamela. Otopite šećer, pa umiješajte maslac i vrhnje za šlag. Dodajte kikiriki i promiješajte. Karamel prelijte preko podloge i ostavite da se stisne u hladnjaku. 

Za kremu, izmiksajte sir i šećer u prahu, pa dodajte kikiriki maslac i vaniliju. Na kraju dodajte i slatko vrhnje i miksajte do guste teksture. Kremu stavite u kalup, pa vratite u hladnjak. Za kraj, napravite ganache. Zakuhajte slatko vrhnje, pa mu dodajte čokoladu miješajući. Tortu prelijte ganachem i vratite u hladnjak na nekoliko sati. 

Recept s točnim mjerama pronađite ovdje

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Mama kuharica)