Treba dati priliku da se greske isprave a studenti da finaliziraju zapoceto. Lako je reci nek nastave na drugom mjestu,…
Foto: ‘Majevički med’ dobio certifikat zaštićene oznake geografskog porijekla
U Gradskoj upravi Tuzle u četvrtak je održana svečana dodjela certifikata Pčelarskom društvu „Nektar“ za četiri vrste meda s prostora Majevičke regije, koje su zaštićene oznakom geografskog porijekla. Ova prestižna oznaka predstavlja priznanje za kvalitet i tradiciju pčelarstva u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te dodatno ističe autentičnost i jedinstvenost „Majevičkog meda.“
Grad Tuzla, kao domaćin manifestacije, podržava razvoj poljoprivrede i ekonomskog napretka lokalne zajednice kroz različite projekte i poljoprivredne poticaje, čime dodatno doprinosi afirmaciji domaćih proizvoda i tradicijskih vrijednosti.
Ceremonija je organizovana uz podršku projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, a provode UNDP i Češka razvojna agencija. Certifikat su uručili predstavnici Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, direktor Džemil Hajrić i šef Odsjeka za certifikaciju i označavanje hrane, Dragan Brenjo, čime je zvanično potvrđena autentičnost „Majevičkog meda“ kao zaštićenog proizvoda.
Događaju su prisustvovali predstavnici UNDP-a, menadžerica projekta EU4AGRI, Nežla Adilagić, kao i predstavnici Češke razvojne agencije.
(TIP)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.