Najfinija palenta koju ste ikad probali: Treba vam samo pet sastojaka za kremasto savršenstvo

U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.

Kuhana palenta je sjajan prilog u zimskim mjesecima – možete je poslužiti uz sve od toplog mlijeka ili bijele kave do mesnog gulaša.

Da biste skuhali ukusnu i kremastu palentu ne treba vam puno sastojaka niti vremena. S instant palentom jelo može biti gotovo u svega pet minuta.

Planirate li palentu jesti kao dio slanog glavnog obroka – umjesto na običnoj vodi skuhajte je na pilećem temeljcu.

U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.

Ako na raspolaganju nemate parmezan, poslužiti se možete i nekim drugim sirom koji se lako topi u jelu.

Sastojci:

  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 250 g instant palente
  • 45 g naribanog parmezana
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

U veliki lonac dodajte pileći temeljac i punomasno mlijeko.

Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i postupno počnite dodavati instant palentu uz stalno miješanje.

Kuhajte palentu nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne i termički obradi do kraja.

Na kraju kuhanja u smjesu dodajte maslac i naribani parmezan.

Poslužite kuhanu palentu toplu kao prilog drugim jelima.

(TIP/Izvor: punkufer.dnevnik.hr/Foto: Shutterstock)