Najfinija palenta koju ste ikad probali: Treba vam samo pet sastojaka za kremasto savršenstvo
U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.
Kuhana palenta je sjajan prilog u zimskim mjesecima – možete je poslužiti uz sve od toplog mlijeka ili bijele kave do mesnog gulaša.
Da biste skuhali ukusnu i kremastu palentu ne treba vam puno sastojaka niti vremena. S instant palentom jelo može biti gotovo u svega pet minuta.
Planirate li palentu jesti kao dio slanog glavnog obroka – umjesto na običnoj vodi skuhajte je na pilećem temeljcu.
U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.
Ako na raspolaganju nemate parmezan, poslužiti se možete i nekim drugim sirom koji se lako topi u jelu.
Sastojci:
- 900 ml pilećeg temeljca
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 250 g instant palente
- 45 g naribanog parmezana
- 1 žlica maslaca
Priprema:
U veliki lonac dodajte pileći temeljac i punomasno mlijeko.
Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i postupno počnite dodavati instant palentu uz stalno miješanje.
Kuhajte palentu nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne i termički obradi do kraja.
Na kraju kuhanja u smjesu dodajte maslac i naribani parmezan.
Poslužite kuhanu palentu toplu kao prilog drugim jelima.
(TIP/Izvor: punkufer.dnevnik.hr/Foto: Shutterstock)
Hajde sto ne mogu dati gola, ali problem sto ih lako primaju. Na sto nam je Sloboda spala.