Ha ha ha ha ha ha
Najfinija palenta koju ste ikad probali: Treba vam samo pet sastojaka za kremasto savršenstvo
U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.
Kuhana palenta je sjajan prilog u zimskim mjesecima – možete je poslužiti uz sve od toplog mlijeka ili bijele kave do mesnog gulaša.
Da biste skuhali ukusnu i kremastu palentu ne treba vam puno sastojaka niti vremena. S instant palentom jelo može biti gotovo u svega pet minuta.
Planirate li palentu jesti kao dio slanog glavnog obroka – umjesto na običnoj vodi skuhajte je na pilećem temeljcu.
U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.
Ako na raspolaganju nemate parmezan, poslužiti se možete i nekim drugim sirom koji se lako topi u jelu.
Sastojci:
- 900 ml pilećeg temeljca
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 250 g instant palente
- 45 g naribanog parmezana
- 1 žlica maslaca
Priprema:
U veliki lonac dodajte pileći temeljac i punomasno mlijeko.
Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i postupno počnite dodavati instant palentu uz stalno miješanje.
Kuhajte palentu nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne i termički obradi do kraja.
Na kraju kuhanja u smjesu dodajte maslac i naribani parmezan.
Poslužite kuhanu palentu toplu kao prilog drugim jelima.
(TIP/Izvor: punkufer.dnevnik.hr/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.