Zrinjski porazio Slobodu na Tušnju

Fudbaleri Zrinjskog nanijeli su deveti ovosezonski poraz tuzlansoj Slobodi. Na stadionu Tušanj Mostarci su slavili sa minimalnih 0:1 (0:1). 

Vodeći tim Wwin lige je cijelim tokom susreta diktirao tempo. Sloboda je tek u posljednjih 15-ak minuta djelovala razigranije, ali nije uspjela stići do izjednačenja. 

Prvi priliku u 8. minuti je imao Nardin Mulahusejnović, ali je golman Slobode Elvir Trako bio na mjestu. 

Potom su zaprijetili Stefano Surdanović i Fran Topić, ali se mreža domaćih nije tresla. 

Taman kada je Sloboda uspostavila kakvu-takvu ravnotežu došlo je do pogodka. Loptu je vukao Surdanović, koji je potom šutirao sa 25 metara. Lopta je prevarila golmana Traku i odsjela u lijevom donjem uglu. 

Mostarci su stekli prednost koju će, ispostavilo se, sačuvati do kraja susreta. 

Pokušao je trener domaćih Zlatan Nalić sa pet izmjena promijeniti ritam utakmice, ali tek u posljednjim minutama Sloboda je uspjela “stisnusti” Zrinjski u nekoliko situacija. No, to nije bilo dovoljno da se dođe do poravnanja i Mostarci su iz Tuzle ponovo odnijeli cijeli plijen.

Zrinjski je stigao do 31. boda, a Sloboda je ostala posljednjeplasirana sa samo dva osvojena boda. 

(TIP/Izvor: Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.