Foto: Gradonačelnik Lugavić u radnoj posjeti na Sjenjaku gdje se radovi privode kraju

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, boravili su u radnoj posjeti u naselju Sjenjak, gdje se izvodi zamjena habajućeg sloja glavne ceste u dužini od 400 metara.

Tom prilikom, gradonačelnik Lugavić naglašavajući važnost ovih radova za poboljšanje svakodnevnog života građana, kazao je:„Svako unapređenje komunalne infrastrukture direktno unapređuje kvalitet života naših građana. Na Sjenjaku trenutno radimo zamjenu habajućeg sloja, a za ovaj projekt izdvojeno je oko 118.000 KM iz Budžeta Grada Tuzle. Tokom izvođenja radova uočili smo i probleme s oborinskom odvodnjom, kanalizacijom i dijelovima vodovodne mreže, pa smo odmah pristupili sanaciji tih dijelova kako bismo obezbijedili dugoročna rješenja.“

Također, gradonačelnik Lugavić je dodao da se radovi privode kraju i da je završetak asfaltiranja planiran i prije ugovorenog roka:„Sutra započinjemo asfaltiranje završnog sloja, a već popodne planirano je iscrtavanje horizontalne signalizacije. Očekujemo da će ulica biti puštena u promet u subotu prijepodne.“

Projekat je od velikog je značaja za stanovnike Sjenjaka i dodatno potvrđuje opredjeljenje Gradske uprave za ravnomjerno ulaganje u sve mjesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.